Кисели краставички с домашен ябълков оцет

16/08/2016
"Най-вкусните кисели краставички се правят с домашен ябълков оцет, от нас да го знаете!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 386
  • Преглеждания за месеца358
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете краставичките. Отрежете калпачетата от двете страни. Подредете ги в добре измити буркани. Ще стане по-лесно, като сложите буркана полегнал и така подреждате краставичките. Напълнете до горе.

Обелете и почистете лука. Нарежете го на филийки и сложете във всеки буркан. Добавете по клонче копър и по 2-3 зърна черен пипер. До първото пръстенче налейте домашен ябълков оцет. Сложете във всеки буркан по 2 ч.л. сол и 3 ч.л. захар.

Долейте с вода до горното пръстенче. Затворете плътно с капачки и сварете бурканите. Варете, докато краставичките започнат да променят цвета си - най-много 5 минути от завирането.

Охладете готовите буркани леко и ги обърнете с капачетата на долу, докато изстинат напълно. Готовите буркани съхранявайте в тъмно и хладно помещение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар