Начин на приготвяне
Измийте и почистете краставичките. Отрежете калпачетата от двете страни. Подредете ги в добре измити буркани. Ще стане по-лесно, като сложите буркана полегнал и така подреждате краставичките. Напълнете до горе.
Обелете и почистете лука. Нарежете го на филийки и сложете във всеки буркан. Добавете по клонче копър и по 2-3 зърна черен пипер. До първото пръстенче налейте домашен ябълков оцет. Сложете във всеки буркан по 2 ч.л. сол и 3 ч.л. захар.
Долейте с вода до горното пръстенче. Затворете плътно с капачки и сварете бурканите. Варете, докато краставичките започнат да променят цвета си - най-много 5 минути от завирането.
Охладете готовите буркани леко и ги обърнете с капачетата на долу, докато изстинат напълно. Готовите буркани съхранявайте в тъмно и хладно помещение.