Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена сайра с лимон и сос от каперси

Печена сайра с лимон и сос от каперси

Печена сайра с лимон и сос от каперси
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Апетитна и екзотична - сайрата е една много вкусна риба, която с удоволствие хапваме!"

Необходими Продукти

  • сайра - 3 бр.
  • майонеза - 3 с.л.
  • сол
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин
  • каперси - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите. Измийте я и осолете добре. Оставете я около 30 мин, за да си поеме от солта.

Изплакнете я и я наредете в подходяща тавичка, застлана с хартия за печене. Поръсете със зехтин. Намажете я от всички страни с майонеза. Нарежете лимона на филийки и напълнете коремчетата на рибките.

Изпечете в загрята фурна.

Направете соса от каперси, като ги сложете в подходящ съд за разбиване, добавите 3 с.л. зехтин и 2 с.л. вода.

Разбийте с пасатор до гладка консистенция.

Поднесете печената риба със соса от каперси.

Печената сайра с лимон и сос от каперси е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: