Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Риба треска с каперси и доматен сос

Риба треска с каперси и доматен сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Риба треска с каперси и доматен сос
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Рибата треска в доматен сос е страхотна идея за лятна вечеря. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • риба треска - 2 бр. филе
  • чесън - 2 скилидки
  • каперси - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • домати - 5 бр.
  • босилек - щипка
  • доматено пюре - 100 мл
  • магданоз - 1 щипка
  • захар - щипка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете чесъна в дълбок тиган с малко зехтин заедно с босилека и магданоза.

Добавете рибните филета и ги пържете и тях за няколко минути.

Изсипете виното, изчакайте няколко минути и добавете смесеното с малко вода доматено пюре.

Сложете вътре целите домати и маринованите каперси.

Овкусете ястието с малко сол и захар, затворете го с капак и го гответе за около 10 минути, докато сосът започне да се сгъстява.

Рибата с доматен сос е много вкусна - по желание може да я поднесете с допълнителна гарнитура.

Рибата треска с каперси и доматен сос е страхотна идея за лятна вечеря.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: