Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа. Стопляме леко водата и в нея слагаме маята, захарта и 1 с.л брашно. Разбъркваме. Като шупне маята, трябва и хубаво да я размием, я слагаме при брашното. Добавяме щипка сол и олиото.
Замесваме тесто върху набрашнен плот.Готовото тесто го оставяме на втаса на топло. След като сме го омесили аз си го намазвам много леко с олио, слагам ги в дълбока купа за час да втаса, похлупено с чиния.
Втасалото тесто го разточвам върху набрашнен плот. Намазвам си тава с масло и посипвам с брашно. С маслото става по-ароматна и вкусна. Слагам тестото.
Обелвам домат, нарязвам на ситно, отцеждам от сока. Нарязвам магданоза. Смесвам двете съставки и мажа тестото. Режа шунката на слайсове. Редя шунката отгоре.
Добавям отгоре царевицата равномерно.Настъргвам сиренето. Ползвах твърдо сирене. Разпределям сиренето отгоре. Добавяме малко от доматената смес и слагаме да печем на 180 градуса.
Леко като се опече прибавяме настърганият кашкавал равномерно и връщаме да допечем. Получава се закуска с бухнал блат. Хапваме с айран. Количеството е за малка тава 20 на 30 см.
Коментари