Тиганичките на баба с едно яйце

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
650
3
28/08/2016
"Миризмата на току що приготвените тиганички ще ви накара да си спомните за най-хубавите мигове от детството!"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163 878
  • Преглеждания за месеца958
  • Преглеждания за седмицата68
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Разбиваме яйцето в малка купа. Добавяме захарта, солта и пак разбиваме.

В 4 с.л. кисело мляко слагаме содата за хляб да шупне. Млякото и него прибавяме после при яйчената смес. Най-накрая слагаме брашното и разбъркваме сместа с лъжица.

Сипваме олио в тиган да се сгорещи. След това намаляваме котлона с една степен. Със супена лъжица гребем от сместа, която сме забъркали. Слагаме от кашата в горещото олио и пържим.

Кашата е по-гъста от палачинкова, прилича на кексова. Внимателно обръщаме тиганичките да се изпържат и от другата страна.

Сервираме горещи. Мажем си ги с домашно сладко от сливи или ягоди.Стават около 12 бр.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Miglena Petrova
Miglena Petrova
20.10.2020 09:59
1 яйце и 4 с.л. кисело мляко с 1 ч.ч. брашно не могат да докарат консистенция на кексово тесто. Рецептата е объркана нещо.
0
0