Пълнени чушки с месце

01/09/2016
"Само аматьорите пълнят чушките с ориз. Професионалистите ги пълнят направо с месце "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 533
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • чушки - червени колкото Ви събира тавата
  • лук - 2 глави кромид
  • пилешко месо - 300 г
  • ориз - по 1 с.л.на чушка
  • моркови - 3 - 4 настъргани
  • домати - 1 бр. нарязан на ситно /или доматено пюре/
  • подправки - по избор
  • мазнина - каквато ползвате
  • сол - на вкус
  • вода - за ориза и около 500 г за печенето в тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцвам пилешкото месо на ситно, запържвам малко, добавят се нарязаният лук, морковите, оризът и накрая наситненият домат. Посолявам.

Слагам подправките: кимион, черен пипер, куркума, гьозум, червен пипер.

След като се позапържи сместта, сипвам 400 грама топла вода и варя, докато изври водата, като бъркам постоянно.

След това пълня чушките, нареждам ги в тавата и заливам с гореща вода, която е възварена в съда, в който съм запържила ориза.

Пека ги и от двете страни , като ги обръщам по някое време. Пека ги на конвекция.

Огнеупорна тава с капак от боросиликатно стъкло 1.7 литра-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна тава с капак от боросиликатно стъкло 1.7 литра
20.00 лв.
15.40 лв.
Виж ››

Не трябва да се лишавате от огнеупорна тенджера, защото все ще ви се наложи да приготвите или да съхраните нещо в нея. С достатъчна вместимост, голяма устойчивост и капак от боросиликатно стъкло, тази тенджера ще бъде ваш помощник в кухнята.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
В комбинация с кисело мляко става перфектна вечеря.
0
0