Начин на приготвяне
Измиваме си буркана. На дъното на буркана сипваме сол и захар - по 1 с.л.
Нарязваме си предварително лука на шайби. Скилидките чесън ги почистваме.
Редим нарязания лук, после - черния пипер зърна и аспирина. Най-накрая слагаме оцета.
Почваме да нареждаме краставичките по стената на буркана, докато стигнем средата.
Подмушваме скилидките чесън. Слагаме и стръковете копър.
През това време си слагаме водата да заври в тенджера на котлона.
Като заври, заливаме с вряла вода. Затваряме с машинка капачките. Ползваме буркани тип Омния /по широките/. Обръщаме с капачката надолу.
Краставичките за зимата без варене са готови.
В сезона на краставичките опитай и тези изпитани рецепти за краставички или прочети как се правят наистина вкусни краставички.