Египетски курабии

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Египетски курабии2 / 2
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Сърцето на всяка курабийка е пълно с вкусна плънка, а вие направо ще се влюбите в тях"

Необходими Продукти

  • ядки - 100 г лешници, бадеми, фъстъци, орехи
  • брашно - 3 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 150 г
  • портокалов сок - около 1/3 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване на сладките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче в него. Изсипете вътре портокаловия сок и разтопеното масло, замесете тесто.

Оформете топки, които са с големината на мандарина. Отгоре на всяка една топка се прави дупка с пръст. В тази дупчица се слага смес от счуканите ядки с канелата и кристалната захар.

Намазнете тава, наредете египетските курабии и ги запечете в умерено загрята фурна до получаване на златист цвят. Извадете от фурната и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Качвам снимка към тази прекрасна рецепта "Египетски курабии". Единствената разлика е , че аз ги направих във формата на топче, защото не стоят добре с дупка по средата, не ми харесаха. При направата на дупка се напуква тестото и ядките изпадат, освен това плънката е повечко и не може да се поеме от всички сладки и затова ги направих в тази форма, топче. Много са фини и пръхкави, което се дължи на масленото тесто.
Ако прецени Администратор, че снимката не е подходяща на така приготвените сладки да я свали.
14.05.2017 12:22