Начин на приготвяне
Обелваме ябълките и ги настъргваме на ситно ренде. Към тях добавяме захарта, орехите и канелата (количество по желание) и запържваме в тиган, без да добавяме мазнина.
Смесваме пудрата захар, маслото, ванилията, бакпулвера, яйцето и започваме да месим тесто, като постепенно добавяме и брашното (аз използвах приблизително 4 в.ч.). Месим, докато получим меко тесто.
Оформяме топки с големината на орех, леко с пръст издълбаваме по средата и поставяме малко от приготвената смес с ябълките, като можете да добавите и ситно нарязани сушени плодове като кайсии, сливи, смокини или пък локум по желание и ги притискаме леко с ръка.
Поставят се в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат в предварително загрята на 175 градуса фурна.
След като изстинат се поръсват с пудра захар.