Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Лучена яхния със свинско

Лучена яхния със свинско

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Лучена яхния със свинско
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Обожаваме я тази яхния! Толкова е вкусна, че отопяваме със залче хляб и чинията!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г
  • лук - 5 - 6 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидка
  • чери домати - 10 - 15 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на кубчета и го запържете.

Прибавете нарязания на полумесеци лук и морковите, нарязани на колелца.

Сипете малко вода и оставете да се задушат и омекнат. След това прибавете доматеното пюре, брашното, червения пипер и подправките. Налейте малко вода и добавете доматите.

Оставете яхнията да къкри още десетина минути и свалете от котлона.

Сервирайте поръсена с нарязан магданоз.

Лучена яхния със свинско е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нещо с продуктите и начина на приготвяне не съответства, къде отидоха черитата, откъде се появи червния пипер? Правете ги като за науки, изчистете си неточностите!
27.11.2022 15:39
Анонимен
Анонимен
Много вкусно, като се спази всичко, стъпка по стъпка от рецептата. Браво на автора!
26.10.2022 18:15