Начин на приготвяне
Почистете и нарежете лука и чушката на дребно.
Пилешкото месо нарежете на парчета, ако ползвате бутчета, ги разделете на горно и долно.
Сложете брашното в чинийка и оваляйте всяко парче месо.
Загрейте зехтина в широка и дълбока тенджера и сложете месото вътре да се изпържи до златисто.
Махнете месото, сложете в чиния с хартия да се изцеди и сложете в тенджерата лука, чушката и настъргания морков.
Гответе до златисто и сложете доматеното пюре, разбъркайте и сипете доматите. Задушете за 5 мин и добавете бульона, върнете пилешкото месо, сложете дафинов лист и подправките на вкус.
Захлупете яхнията и оставете за 20 мин да къкри на средна температура до изпаряване на половината течност.
Накрая сложете нарязан на ситно магданоз и наситнен чесън.
Пилешката лучена яхния е много вкусна.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пилешка яхния или тази вкусна лучена супа.
Коментари
Благодаря на авторката!