Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сицилианска капоната с маслини и босилек

Сицилианска капоната с маслини и босилек

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Сицилианска капоната с маслини и босилек
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
10/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Това ястие придава ново значение на термина Престъпно вкусно!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • маслини - 10 бр. без костилка (зелени)
  • зехтин
  • оцет
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива, почиства и реже на кубчета. След това се слага в подсолена вода за 15 минути за да му падне горчивината.Тиквичките също се измиват, почистват и режат на кубчета.

В тавичка, на дъното на която сме поставили хартия за печене, се разстилат смесените кубчета патладжан и тиквичка. Посоляват се със сол и се поливат с малко зехтин. Пекат се в предварително загрята фурна докато омекнат. Чушките и лукът се почистват и нарязват на ивички.

Задушават се в сгорещена мазнина. След като поомекнат се прибавят пасираните домати и чесънът, предварително изчистен, и нарязан на тънки филийки.

След като сосът заври се прибавят тиквичките и патладжанът, а след тях зелените маслини. Оставя се ястието да къкри на слаб котлон още около 5-6 минути, за да се смесят вкусовете.

След като се охлади готовото ястие се подправя с малко оцет на вкус и се поръсва със пресен босилек нарязан на дребно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много ми допада рецептата и в сезона на зеленчуците е чудесно предложение! Отдавна бях решила да я приготвя. Получило се е страхотно!
10.09.2016 08:19
2