Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сицилианска капоната

Сицилианска капоната

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Сицилианска капоната1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • домати - 1 кг. добре узрели и месести
  • каперси - 1 ч.л.
  • маслини - около 200 г без костилки
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • кедрови ядки - 50 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • босилек
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета. Поръсват се със сол и се оставят да пуснат горчилката. Измиват се и се подсушават. В тиган се загрява малко зехтин и патладжаните се изпържват. Ако е необходимо се добавя още мазнина. Готовите патладжани се оставят настрана.

Доматите се пускат във вряща вода и се оставят за 30 секунди да поврят. Обелват се и и се нарязват на парченца. В тенджера или дълбок тиган се загрява зехтин и се изпържва лука. Добавят се захарта и нарязаният чесън. Задушават се малко, след което се прибавят доматите, маслините и кедровите ядки.

Сместа се посолява и се добавя черният пипер. Ястието ври около 5 минути на тих огън, след което се добавят патладжаните, маха се капакът и се вари докато доматеният сос се редуцира. Ястието се сваля от огъня и се добавят каперси и босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: