Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците.
Запалете скарата или фурната. Сложете чушките и патладжаните да се изпекат от двете страни.
Чушките след опичане ги задушете в плик, така ще ги обелите по-лесно.
Обелете патладжаните и чушките.
Настържете на ренде лука и го изцедете, настържете и чесъна.
Минете патладжаните, чушките и доматите през машинка за мелене или ги пасирайте с пасатор.
Смесете зеленчуците в купа със зехтин, малко оцет, сол и черен пипер на вкус.
Бележки: Зеленчуците препоръчвам да са на скара или на жар, чушките е добре да са два вида, но може да сложите само червени или само зелени.
Аз ползвах микс домашни градински домати. Може да запържите доматите с чесъна и лука, но аз не препоръчвам пърженето.
Ако рецептата ти харесва, можеш да опиташ и рецептите ни за лютеница на фурна, домашен айвар или някоя от нашите разядки с печени чушки.
Коментари
Слагат се само : патладжани, чесън , олио ,орехи и сол.