Начин на приготвяне
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка.
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора.
В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома. Върху тях слагаме 1/2 от крема. Нареждаме останалите бишкоти, напоени с кафето.
Най-отгоре слагаме останалия крем, заглаждаме и поръсваме с какаото.
Оставяме нашенското тирамису в хладилника за около 12 часа и десертът е готов.
Да ви е сладко!
Коментари