Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с олиото, слага се натрошеното сирене, добавя се киселото мляко, в което предварително е сложена сода бикарбонат и накрая газираната вода.
Тавата (да не се използва с тефлоново покритие) се намазва с мазнина и на места се слагат топчета от плънката, за да не се отлепи при обръщането накрая.
В намасленатa тавичка редим корите, като можем да ги накъсваме на парчета. Всеки ред кори се залива с 3-4 супени лъжици от сместа.
Най-горният ред се полива с олио. Притиска се добре по краищата. Баницата се слага да се пече в добре загрята фурна в продължение на 30-35 минути.
След изваждане, баницата заедно с тавата се обвива в хартия и се обръща върху три празни буркана, до охлаждането и до температурата за сервиране.
Така баницата остава бухнала и след изстиването и.
Коментари