Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с кокос

Баклава с кокос

Ro ZiRo Zi
Новак
3318785
Баклава с кокос
Снимка: Ro Zi
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12 парчета
"Търсенето на най-вкусната баклава приключи! Представяме ви победителя - тази невероятно ароматна баклава с кокос"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 пакет
  • кокос - 250 г
  • масло - 250 г разтопено
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1.2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропът се вари 30-35мин, докато се сгъсти, накрая се прибавя 1 ванилия и сок от 1/2 лимон.

Корите се нарязват на две, върху една кора се поръсва масло и с четка се разнася добре навсякъде, поръсва се кокосът - 2 с.л., и кората се навива с тънка точилка, следващата кора се намазва с масло и се навива върху първата.

С ръце се събира към средата и се изважда от точилката, така готовите фитили се подреждат в намаслена тава, баклавата се нарязва, залива се с останалото масло и се пече в загрята фурна на 170°C 1 час до лек загар.

Горещата баклава се залива със студения сироп.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Страхотно сладко изкушение
23.09.2016 01:45
1