Начин на приготвяне
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол.
В зехтин с малко сол и вода се слага нарязаните на кубчета морков, картоф. Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на кръгчета.
Разбърква се добре всичко, подправя се със сол.
С така приготвената плънка се напълва шаранът и се зашива. Намазва се с зехтин и се слага в намазнена тава или гювеч.
Върху него се нареждат резенчета лимон и розмарин по желание, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване.
Изсипвате в тавата бялото вино и бира, ако желаете. Поднася се с бяло вино.
Коментари