Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Хайвер»Хайвер от шаран

Хайвер от шаран

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Хайвер от шаран2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Кой не е опитвал тарама хайвер? А ето, че вече знаете и как да си го направите и сами!"

Необходими Продукти

  • хайвер - 1 ч.ч. пълна, от шаран
  • лук - 1 глава, неголяма
  • хляб - 2 филии бял, само средичките
  • сол
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • мазнина - 180 мл, може и зехтин
  • карамфил - 1 - 2 счукани зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В буркан или друг дълбок съд сипете заедно хайвера, накълцания съвсем ситно лук и сол на вкус (около 1/2 ч.л.).

Долейте лимоновият сок и пуснете пасатора. Разбивайте до гладка смес и добавете предварително намокрените и отцедени среди на 2 филии хляб.

Продължавайте да пасирате и постепенно, на тънка струя долейте олиото. Ако искате, може да не добавяте цялото количество.

Накрая проверете вкуса на хайвера. Ако има нужда добавете още сол и разбийте последно със смлените зърна карамфил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
58
42
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И аз не знам от къде го измислят тоз карамфил,това да не са сладки?
13.02.2023 14:30
2
Сиси
Сиси
Когато се извади хаъвера от рибата,или се купи от магазина,той е сив на цвят.Слага се в стъклен буркан със сол,за да узрее.Когато стане оранжев на цвят е готов за приготвяне.Тъй,като е солен,солта,която сте писали в рецептата,не е необходима.И от къде го измислихте този карамфил?
17.11.2013 19:52
37
2