Начин на приготвяне
Хлябът се накисва във вода. Започнете да пукате зърната хайвер, колкото повече пукнати зърна, толкова по-добре /по възможност всичките/.
С ръка стиснете накиснатия хляб да изтече водата и добавете към хайвера, разбъркайте.
Настържете лука, разбъркайте да се получи хомогенна смес. Започнете бавно да бъркате с миксера и добавяйте олио на тънка струя.
Трябва да стане като майонеза, но с една или две идеи по-гъсто. Може да се наложи да добавите малко вода, ако хлябът е изцеден много.
Накрая добавете сок от лимона/количеството си преценете вие/, разпределете на порции, украсете с маслини, копър и няколко пръчки солети.
Солета я чупите на 3-4 части. Правите ги на сноп/вместо вилица/ и гребвате от хайвера.
Така се яде заедно със солетите. Получава се страхотен вкус.
Тарама хайверът е готов.
Ако рецептата ти харева, опитай и нашата тиросалата или това вкусно гръцко тирокафтери.
Коментари