Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хайвер»Тарама хайвер

Тарама хайвер

Bozhidar DimitrovBozhidar Dimitrov
Новак
104037
Тарама хайвер
Снимка: Bozhidar Dimitrov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"С удоволствие опитваме разядки всякакви, за да открием най-подходящата за всяко питие. И да си признаем - тази ни впечатли"

Необходими Продукти

  • хайвер - 1 с.л. тарама
  • лук - 1 глава, средна
  • лимони - 1 бр.
  • хляб - средата на 3 сухи филии
  • олио - 1 бутилка
  • маслини - 3 - 4 бр.
  • солети - 1 пакет от най - големите
  • копър - количество по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва във вода. Започнете да пукате зърната хайвер, колкото повече пукнати зърна, толкова по-добре /по възможност всичките/.

С ръка стиснете накиснатия хляб да изтече водата и добавете към хайвера, разбъркайте.

Настържете лука, разбъркайте да се получи хомогенна смес. Започнете бавно да бъркате с миксера и добавяйте олио на тънка струя.

Трябва да стане като майонеза, но с една или две идеи по-гъсто. Може да се наложи да добавите малко вода, ако хлябът е изцеден много.

Накрая добавете сок от лимона/количеството си преценете вие/, разпределете на порции, украсете с маслини, копър и няколко пръчки солети.

Солета я чупите на 3-4 части. Правите ги на сноп/вместо вилица/ и гребвате от хайвера.

Така се яде заедно със солетите. Получава се страхотен вкус.

Тарама хайверът е готов.

Ако рецептата ти харева, опитай и нашата тиросалата или това вкусно гръцко тирокафтери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nedka Apabadgieva
Nedka Apabadgieva
Отворих с интерес тази рецепта, понеже реших да я направя още прочитайки горните редове. Много се учудих за количеството олио , което пишете - 1бутилка. За 3 филии и лъжица от съставката, която е необходима, мисля, че е доста. Моля за корекции. Ако греша аз, то отново моля за извинение.
12.08.2017 19:15
13
1