Наложена баница с извара

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaНовак1402
29/09/2016
"Вкусна наложена баница, но не със сирене, а с извара "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 664
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката: Изварата се смесва с киселото мляко, в което е разтворена содата. Добавят се разбитите яйца, солта, маслото и брашното. Всичко се разбърква много добре до хомогенна смес.

Приготвяне на баницата: Взема се една кора и се слага в намазана с олио тава, поръсва се с разтопено масло, слагат се 3-4 лъжици от плънката, заглажда се с лъжица да се разпредели добре.

По този начин се подреждат всички кори, накрая се слага само кора, ако ви е останала плънка я сипете върху баницата.

Нарязва се на квадрати, полива се с масло и се пече на 180 градуса за 25-30 минути. Изпечената баница се напръсква с вода и се покрива с кърпа.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар