Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Печена ароматна разядка

Печена ароматна разядка

Печена ароматна разядка
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Хапваме си от тази разядка и се чудим, защо я наричат разядка, като ние апетит си имаме?"

Необходими Продукти

  • чушки - 500 г зелени
  • чушки - 1 кг червени
  • домати - 500 г
  • моркови - 300 г
  • патладжани - 500 г
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците от семки и дръжки. По желание може да обелите патладжана.

Нарежете всички зеленчуци на дребни парчета. Добавете скилидките чесън.

Налейте олиото и оцета, поръсете със захарта и солта.

Изпечете във фурна за около 2 часа, като покриете с фолио тавата.

Когато зеленчуците омекнат, пасирайте до гладка и хомогенна смес.

Разядката се консумира директно, може да се замрази във фризер в пластмасови буркани или да запечатате в стъклени буркани и да стерилизирате за около 6-7 мин.

Печената ароматна разядка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: