Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Българо-италианска салата

Българо-италианска салата

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Българо-италианска салата
Снимка: Veselina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Най-вкусният начин да отбележите българо-италианската дружба е с тази българо-италианска салата Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • домати - 3 бр.
  • краставица - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • зелен лук - няколко стръка
  • зехтин - 30 мл
  • сол
  • моцарела - 200 г
  • кашкавал - 120 г
  • магданоз - няколко стръка
  • оцет - бял балсамов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете доматите на четвъртинки, краставицата- на половинки, а лука - на дребно.

Сложете всичко в купа, накъсайте моцарелата на едри парчета, кашкавала нарежете на кубчета и ги добавете.

Залейте със зехтина, подправете със сол и балсамов оцет, поръсете с нарязан свеж магданоз и разбъркайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veselina
Veselina
С полъх на средиземноморие. Комбинацията на съставките е много добра. Хубава салата се е получила. Подобна съм хапвала в Италия, но без магданоз, имаше и рукола обаче.
07.10.2016 10:26