Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с пълнеж от белтъци, ванилия, орехи, ябълки и локум

Баница с пълнеж от белтъци, ванилия, орехи, ябълки и локум

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Баница с пълнеж от белтъци, ванилия, орехи, ябълки и локум
Снимка: Veselina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"С нелеката работа на дегустатори на невероятно вкусни баници ще се заемем ние, а вие си запишете рецептата и почвайте да готвите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • ябълки - 700 г
  • белтъци - 3 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване с 1 с.л олио
  • локум - 1 кутия /розов, български/
  • захар - 1 ч.ч
  • ванилия - 2 пакетчета
  • орехи - 1/2 ч.ч
  • олио - за намазване на корите
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ябълките от кори, семки и дръжки. Почистените ябълки ги настъргваме на едро ренде. Смесваме захарта с ванилиите в купа. Разбиваме белтъците в отделна чиста купа до гъста пяна. Смиламе орехите, след като ги почистим.

Нарязваме локума на малки парченца. Отделно си разбиваме 1 бр. жълтък към който сме прибавили 1 с.л олио. Разстиламе корите. Първата кора я мажем с малко олио и я сгъваме на две. Така процедираме с три кори. Слагаме корите една върху друга. Стават три сгънати намазани с олио кори една върху друга. Смесваме орехите с белтъците.

В широката част слагам по дължина, широко 3-4 см., смес първо от настъргани ябълки, орехи с белтъци, локум и захар. Ръсим ги. Навиваме на руло. Така правим и с другите кори. От три сгънати, напълнени и навити се получава 1 руло, а това руло режем на 4 бр. малки парчета. Редим малките парчета от баницата едно до друго в тава застлана с хартия.

Мажем всички парчета с разбития жълтък с олио с четка. Отгоре поръсваме с кристална захар. Печем на 180 градуса до готовност. Рецептата е взаимствана от кулинарен блок и променена малко от мен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: