Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с ябълки, орехи, канела и локум

Баница с ябълки, орехи, канела и локум

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Баница с ябълки, орехи, канела и локум
Снимка: Veselina
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Денят обещава да е хубав, щом започва с аромат на ябълки, орехи и канела"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 грама
  • ябълки - 700 г
  • локум - 1 кутия /розов, български/
  • кристална захар - 1 ч.ч
  • канела - 3 ч.л
  • орехи - 1/2 ч.ч
  • масло - 20 г
  • олио - за намазване на корите
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим ябълките от кората, почистваме ги от семки и дръжки. С едрото ренде ги настъргваме в купа. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка за ядки. Нарязваме локума на малки парченца. Изцеждаме ябълките, но не прекалено, които сме настъргали.

Разстиламе корите за баницата, която ще правим. Намазваме с малко олио една кора и отгоре слагаме друга. Нанасяме в широкия край част от ябълките, следва локума, орехите и захарта по дължина. Накрая слагаме канела. Навиваме на руло.

Широката част по дължина, в която слагаме по отделно от всички смеси, е с ширина 4 см. След като навием първото руло, повтаряме процедурата със останалите кори. Слагаме хартия за печене в тава от фурната.

Нарязваме ги на парчета всичките рула, приблизително 5 бр. малки парчета от руло. Нареждаме плътно едно до друго парчетата по дължина, като свързано руло.

Нарязваме маслото на много малки късчета и ги разпределяме върху баницата. Печем в загрята на 170 гр. фурна. След като се изпекат, още топли ги слагаме в чиния и поръсваме с пудра захар с цедка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: