Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с ябълки и локум

Баница с ябълки и локум

Баница с ябълки и локум
Снимка: Яна Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • кори - 1 пак. /фини за баклава/
  • ябълки - 1.5 кг
  • бисквити - 1 пак. Еверест
  • масло - 125 грама (1 пак.)
  • локум - 1 пак.
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргах на едро обелените и почистени ябълки в голяма купа. Смесих с всичко останало: захарта, канелата, натрошените бисквитки и нарязания на малки парченца локум и разбърках.

Всяка кора мажа първо с разтопено масло, а после с лъжица разнасям от ябълковата смес по цялата дължина на по-тясната страна (само открая).

Навивам на руло. /По желание могат да се направят и кошнички във форма за мъфини или чашки за крем карамел./

В тава, чието дъно намазвам с масло и поръсвам с пудра захар, нареждам получените фитили плътно един до друг.

В предварително загряна фурна пека на 180 градуса около 30 минути /до зачервяване на корите/ на средно ниво.

Изпечената баница поръсвам с студена вода, намазвам с масло и под кърпа оставям да изстине. Поднасям я, нарязана на хапки и поръсена с пудра захар и натрошени орехи .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
дали може захарта или поне част от нея да се замести с мед?
08.05.2016 08:32