Начин на приготвяне
Настъргах на едро обелените и почистени ябълки в голяма купа. Смесих с всичко останало: захарта, канелата, натрошените бисквитки и нарязания на малки парченца локум и разбърках.
Всяка кора мажа първо с разтопено масло, а после с лъжица разнасям от ябълковата смес по цялата дължина на по-тясната страна (само открая).
Навивам на руло. /По желание могат да се направят и кошнички във форма за мъфини или чашки за крем карамел./
В тава, чието дъно намазвам с масло и поръсвам с пудра захар, нареждам получените фитили плътно един до друг.
В предварително загряна фурна пека на 180 градуса около 30 минути /до зачервяване на корите/ на средно ниво.
Изпечената баница поръсвам с студена вода, намазвам с масло и под кърпа оставям да изстине. Поднасям я, нарязана на хапки и поръсена с пудра захар и натрошени орехи .
Коментари