Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Комбинирана баница със сирене, шунка и кашкавал

Комбинирана баница със сирене, шунка и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Комбинирана баница със сирене, шунка и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Обичаме баница, защото е подходяща и аз закуска, и за обяд, дори за вечеря Особено тази"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г, селски кори на сач
  • сирене - 300 г
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • яйца - 4 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • за заливка
  • яйце - 1 бр.
  • лимонада - 100 мл, или газирана вода
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с млякото, в което сте разтворили содата. Добавете олиото и разбъркайте.

В намаслена тава сложете една кора. Намажете я хубаво с яйчната смес. Половината поръсете с натрошено сирене, а другата половина - с настърган кашкавал и шунка.

Покрийте с втора кора, пак намажете със сместа и поръсете със съответните продукти.

Така направете с останалите продукти. Към останалата смес добавете 1 яйце и 100 мл лимонада или газирана вода. Разбъркайте добре и залейте баницата.

Нарежете я на парчета. Сложете кубчета масло и печете на 200 градуса за около 35 минути или до готовност.

Комбинираната баница със сирене, шунка и кашкавал е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: