Начин на приготвяне
В купа разбивате яйцата, добавяте прясното мляко, натрошеното сирене, содата и разбърквате добре.
Настъргвате на ситно ренде кашкавала, а маслото разтопявате. В подмазана с масло тава (с размери 25х35 см), започвате да редите баницата.
Намазвате един лист с масло и поставяте в тавата, поръсвате с малко кашкавал.
Намазвате втори лист с масло и поставяте върху първия, поливате с част от млечна смес.
Намазвате трети лист, разпределяте кашкавал. Правите така, като редувате с млечната смес до. Процедурата продължава до изчерпване на продуктите.
Разрязвате баницата на квадрати и поливате с млечна смес. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до златисто.
Коментари