Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с шунка кашкавал и домашна юфка

Баница с шунка кашкавал и домашна юфка

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Баница с шунка кашкавал и домашна юфка
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
20/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Какво ли не бихме дали сега на масата да ни чака една такава солена баничка с шунка и кашкавал"

Необходими Продукти

  • домашна юфка - 1 пакет
  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1 ч.л./равна/
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 250 г краве
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • шунка - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с вилица, към тях се прибавя киселото мляко, олиото, содата, натрошеното сирене и ситно нарязаната шунка.

Всичко това се разбива в дълбок съд и към получената смес се прибавя домашната юфка и пак се разбърква /с вилица/.

Сместа се изсипва в намазнена тавичка с диаметър 30 см и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

10 минути преди да извадим баницата от фурната се поръсва с предварително настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: