Начин на приготвяне
В малка тава на дъното мажем с 2 с.л. олио. Разстиламе корите за баница на масата.
Взимаме 1 кора и я намачкваме. Слагаме кората в началото на тавата. До нея слагаме още една мачкана кора и накрая половин - също намачкана.
Редим корите намачкани плътно една след друга.
В купа разбиваме 3 малки яйца. В сместа слагаме брашното с бакпулвера и 4 с.л. олио. Добавяме и киселото мляко - 1 ч.ч. Не слагаме сол.
Натрошаваме домашно сирене в друга купа. Сиренето е солено. Нарязваме на дребно кашкавала и го слагаме при сиренето. Разбъркваме сиренето и кашкавала. Върху първия ред кори слагаме с лъжица навсякъде от кашата, после добавяме сирене и кашкавал.
Следва втори ред намачкани 2 ½ кори, каша, сирене и кашкавал. Трити ред намачкани кори, каша, сирене и кашкавал. Трябва да имаме сирене и кашкавал за 3 пъти ръсене, каша също, като от кашата да ни остане към 2-3 с.л. за отгоре.
Накрая покриваме с 1 ½ кори без да ги мачкаме и изливаме това, което е останало от кашата. Заливаме отгоре с 2 с.л. олио и печем баницата в загрята на 220 градуса фурна, докато се зачерви.
Готовата баница покриваме с кърпа и след 5-6 мин режем на квадрати.
Намачканата баница с кашкавал и сирене е готова.