Торта със сметаново-шоколадов крем и ягоди

Krisi_MilchevaKrisi_MilchevaНовак55
18/10/2016
"Бърза, лесна и вкусна торта с мек, плътен и добре балансиран вкус Създадена, за да бъде изядена "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 448
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • блатове - 3 бр. готови какаови
  • за крема
  • сметана - 400 г течна сладкарска
  • шоколад - 400 г течен
  • за сиропиране на блатовете
  • кафе - от машина, средно дълго
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч
  • бейлис - 1 капачка
  • за декорация и пълнеж
  • ягоди - 500 г пресни
  • лешници - сурови, по желание
  • кокосови стърготини - 1 опаковка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на крема- в купа разбиваме течната сметана до пухкав сняг, след което се добавя и течния шоколад. Сместа се разбърква с шпатулка или лъжица.

В чаша смесваме кафето с млякото и бейлиса, с които ще сиропираме блатовете.

В поднос слагаме първия блат, който напояваме ЛЕКО с кафената смес, използвайки лъжица, като напояваме блата и отстрани.

След това слагаме от сметаново-шоколадовата смес и разнасяме хубаво. Отгоре нареждаме на гъсто предварително нарязаните на кръгчета ягоди. Поръсваме с кокосови стърготини и добавяме натрошени лешници на око.

Взимаме втория блат, който също напояваме и отново слагаме от сметаново-шоколадовия крем. Отгоре слагаме и третия блат. Сиропираме. Покриваме с крем и измазваме цялата торта с остатъка. Отгоре се украсява отново с нарязани ягоди, лешници и кокосови стърготини.

Оставя се да преседи за 2-3 часа в хладилника и след това се сервира.

Препоръка: Добре е да има повече плод, тъй като става по-лека, свежа и сочна. Ако ви остане от крема, не се притеснявайте. Разпределете го в чаши и добавете продукти по ваш вкус - ягоди, бишкоти и др.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар