Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с 450 г пудра захар до побеляване. Започнете да прибавяте предварително пресяното брашно с бакпулвера, ванилиите. Накрая добавете и разбъркайте с какаото и лимоновата кора. Ако сместа ви се стори прекалено гъста, добавете 1/2 ч.ч. олио. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече в умерена, предварително загрята на 180-200 градуса фурна. Готовият блат се охлажда леко и се разделя на 2 отделни блата.
За да приготвите крема разтворете нишестето с прясното мляко и сложете крема на водна баня да се сгъсти, като непрекъснато бъркате. Подсладете с 2 с.л. кристална захар. Отделно разбийте маслото с 2 с.л. пудра захар и прибавете пакетче ванилия, какаото. Разтопете леко шоколада на водна баня и внимателно го разбъркайте с каковата смес. След като млечният крем леко се охлади, го смесете при непрекъснато бъркане с шоколадовия. Накрая добавете и смлените орехи.
Сложете единия блат в поднос, съвсем леко го напръскайте с прясно мляко и сложете малко по-малко от половината крем. Сложете др. блат отгоре, пак напръскайте с малко прясно мляко и добре намажете цялата торта с останалия крем. Направете украса по избор. Оставете тортата с шоколадов крем в хладилник за няколко часа.
Коментари