Начин на приготвяне
Прясното мляко сваряваме заедно с мака и малко захар, след което оставяме да изстине.
В съд разбиваме яйцата заедно със захарта до получаване на пяна.
Към тях добавяме киселото мляко, което предварително сме поставили и бакпулвера.
Към тази смес добавяме останалите продукти и разбиваме добре.
В тавичка, която е с незалепващо покритие или поставяме отдолу хартия за печене, изсипваме тестото и печем.
За крема:
В съд изсипваме прясното мляко заедно със захарта и шоколадовото нишесте и сваряваме крем.
Оставяме за малко да се охлади и постепенно прибавяме един по един жълтъците, като разбъркваме добре.
От изстиналия кейк изрязваме формички, който трябва да са две по две еднакви.
Сглобяване на кейка:
Отдолу поставяме едната изрязана формичка от кейка, нареждаме ягоди и върху тях поставяме втората формичка.
Най-отгоре поставяме две или колкото пожелаете ягоди и декорираме с крема.