Начин на приготвяне
За приготвянето на крема: в купа разбиваме течната сметана до пухкав сняг, след което се добавя и течния шоколад. Сместа се разбърква с шпатулка или лъжица.
В чаша смесваме кафето с млякото и бейлиса, с които ще сиропираме блатовете.
В поднос слагаме първия блат, който напояваме ЛЕКО с кафената смес, използвайки лъжица, като напояваме блата и отстрани.
След това слагаме от сметаново-шоколадовата смес и разнасяме хубаво. Отгоре нареждаме на гъсто предварително нарязаните на кръгчета ягоди. Поръсваме с кокосови стърготини и добавяме натрошени лешници на око.
Взимаме втория блат, който също напояваме и отново слагаме от сметаново-шоколадовия крем. Отгоре слагаме и третия блат. Сиропираме. Покриваме с крем и измазваме цялата торта с остатъка. Отгоре се украсява отново с нарязани ягоди, лешници и кокосови стърготини.
Оставя се да престои за 2-3 часа в хладилника и след това се сервира.
Препоръка: Добре е да има повече плод, тъй като шоколадовата торта става по-лека, свежа и сочна. Ако ви остане от крема, не се притеснявайте. Разпределете го в чаши и добавете продукти по ваш вкус - ягоди, бишкоти и др.
Тортата със сметаново-шоколадов крем и ягоди е супер.