Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Моето сладко от дюли

Моето сладко от дюли

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Моето сладко от дюли
Снимка: marcheva14
1 / 3
19/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Запазете аромата и усещането на лято с тази рецепта за сладко от дюли"

Необходими Продукти

  • дюли - 1 кг
  • захар - 800 г
  • вода - 800 мл
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л. разтворена в няколко капки вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се почистват, обелват и се поставят в блендер . Пуска се блендера на принципа стоп и старт за по 2-3 секунди, за да станат на парченца, но не и на пюре.

Захарта се сипва във водата. Щом водата заври се изсипват дюлите. Оставят се на бавен огън да се варят и от време на време се разбъркват.

След като е достигната необходимата гъстота на сладкото от дюли, се излива лимонената киселина, разбърква се и се сваля от огъня.

Оставя се да почине за 5-10 минути и се налива в горещи бурканчета. Обръщат се, за да се вакуумират капачките.

Забележка: По случайност получих като подарък торба пълна с дюли и се чудих какво да ги правя. Направих 2 кг сладко и се получиха около 6 бр. пълни бурканчета.

Стана чудесно, никога досега не бях го правила по този начин, т.е. да го смилам на парченца в блендер, но при мисълта да ми се съсипят ръцете от рендето направо го отхвърлих като идея.

Силно го препоръчвам, направено по този начин. Сега го раздавам на приятели, много ми е.

Варила съм го на бавен огън от възможни 9 степени на котлона на 4-5 степен. Качвам снимки, за да прецените до какъв цвят съм го докарала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#222179
Потребител#222179
може ли да се замени захарта с мед
30.11.2018 00:47
2
Покажи всички подкоментари
Станислава Армянова
Станислава Армянова
А кога се слага захарта? :)
14.11.2017 12:23
3
Покажи всички подкоментари