Начин на приготвяне
За първи път правя сладко от зелени доматчета. Като ги сварих в 4-ри води и ги изсипах в тава да изстинат, люспиците им падаха сами. Сложих захарта и забърках. Тук вече търпението ми беше поставено на изпитание!
Имам спомен за моята баба, която взимаше с лъжицата от тенджерата, в която вреше сладкото и капеше върху чиния, накланяше я насам-натам и гледаше капката дали ще се разлее. Тогава се смяташе, че като изстине, сладкото ще бъде добре на гъстота.
Е, чаках този момент половин час, но много ми хареса вкуса на капчиците сладко.
Имаше си и киселинка и се въздържах от лимонтозу по рецептата, която четох и сложих много малко, нямах и индрише. Но пък доматите съм си отгледал сам и щеше да е грехота да не се потрудя.