Начин на приготвяне
Пресейте брашното, какаото и бакпулвера в купа. В друга купа разбийте яйцата със захарта, сипете олиото и разбийте с миксер. Добавете течния шоколад, сипете лъжичка ром за аромат и изсипете сместа в купата при брашното.
Разбъркайте с дървена лъжица до получаване на хомогенна смес без бучки. Намажете тава с малко олио и поръсете с брашно, изтръскайте излишното брашно и сипете кексовото тесто.
Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. до суха клечка.
Извадете изпечения шоколадов сладкиш и оставете да се охлади.
Разтопете шоколада на водна баня и добавете лъжичка олио за блясък.
Разпределете шоколадовата глазура върху двойния шоколадов сладкиш и оставете за няколко часа на хладно място.