Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното, ванилия и половината прясно мляко. Останалото мляко заедно с маслото сложете в тенджера, загрейте на котлона и оставете да кипне.
Щом заври млякото добавете на тънка струя яйчената смес, като бъркате с тел или бъркалка, енергично и непрекъснато.
Разбърквайте сместа до получаване на гъст млечен крем без брашнени бучки. Махнете от котлона, вземете черпак, гребнете от крема и сложете на дъното на тавичка в която ще редите тортата.
Разпределете крема по дъното, отгоре наредете един ред от бисквитите, сипете крем, покрийте ги, наредете нов ред бисквити. Редувайте крем и бисквити, докато свършат, като накрая завършете с крем.
Охладете тортата, настържете шоколада отгоре и сложете бисквитената торта в хладилник за 6 часа да попие крема и да омекнат бисквитите.
Тортата Закуска е страхотна.