Начин на приготвяне
Замесете средно меко тесто от продуктите и го оставете да втаса. През това време пригответе плънката, като задушите нарязаните на дребно гъби в малко масло, добавете пилешкото, накъсано на дребни парчета, след това топеното сирене и накрая майонезата и квасената сметана.
Разбъркайте хубаво и свалете от котлона. След като тестото е втасало, разделете го на две части. Едната я разточете на кора, изречете кръгове. Вземете огнеупорна купичка, намажете я с масло и я захлупете в тава, покрийте я с изрязаното тесто.
Така направете 4 купички. От другата част тесто също разточете кора, от нея изрежете капачетата. Печете гювечетата до готовност, след това внимателно ги отлепете от купичките и ги напълнете с плънката. Сложете им капачета от горе и сте готови.
Коментари