Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки късчета фантазия

Пилешки късчета фантазия

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пилешки късчета фантазия
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Знаете ли защо тази рецепта е кръстена така? Защото ви е бедна ФАНТАЗИЯТА колко е вкусна"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. без кост
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • зелен лук - 6 големи стръка (бялата част)
  • пресен чесън - 3 стръка бялата част
  • бяло вино - 30 мл
  • вода - 30 мл
  • топено сирене - 60 г натурални
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • захар - щипка
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - листа за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се измива и нарязва на хапки, слага се в малка тавичка, поръсва се със сол, черен и червен пипер и се залива с виното, слага се да се пече на 180- 200 градуса за около 30 минути.

Докато месото се пече си почистваме и нарязваме лука, тиквичката (на ситно), домата (много ситно) и магданоза.

В купа сипваме млякото, водата и сиренето, разбъркваме хубаво и прибавяме и магданоза, домата и щипка захар.

След като месото се е позапекло го изваждаме, прибавяме тиквичката и лука, разбъркваме и заливаме с готовата смес, отново разбъркваме всичко да се смеси равномерно и връщаме тавата във фурната, изпичаме напълно.

След като е готово поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.

Пилешките късчета фантазия са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава
Десислава
Не е нужно да е пилешка пържола от бут, а цяло пилешко бутче, което можем да си обезкостим сами.
04.08.2017 11:40