Начин на приготвяне
Изпечете патладжаните и чушките, покрийте и задушете за половин час.
Охладете и почистете от дръжките, семките и обелете чушките. Отцедете и минете зеленчуците през месомелачка. Доматите обелете и смелете и тях с месомелачката.
Почистете чесъна и със солта счукайте в хаванче, магданоза измийте и смелете и него.
В тава се слагат патладжаните, доматите, чушките, магданоза и чесъна.
Разбърква се всичко много добре, прехвърля се в тенджера и сместа се загрява до кипване, маха се от котлона и гореща се налива в затоплени стерилизирани буркани.
Затваря се с капачки и бурканите се слагат във вода, стерилизират се след завиране засечете 20 минути, извадете и обърнете с капачката надолу.
Преди консумация подправете кьопоолуто с допълнително сол, олио и чесън на вкус.
Кьопоолуто в буркани е готово.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за домашен айвар, аджика или нашата лесна лютеница на фурна.