Кьопоолу в буркани

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Кьопоолу в буркани
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Хитро - да затворите салатката за зимата още от сега"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 кг
  • чушки - 1.5 кг червени
  • чушки - 1 кг зелени
  • домати - 2 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • сол - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните и чушките, покрийте и задушете за половин час.

Охладете и почистете от дръжките, семките и обелете чушките. Отцедете и минете зеленчуците през месомелачка. Доматите обелете и смелете и тях с месомелачката.

Почистете чесъна и със солта счукайте в хаванче, магданоза измийте и смелете и него.

В тава се слагат патладжаните, доматите, чушките, магданоза и чесъна.

Разбърква се всичко много добре, прехвърля се в тенджера и сместа се загрява до кипване, маха се от котлона и гореща се налива в затоплени стерилизирани буркани.

Затваря се с капачки и бурканите се слагат във вода, стерилизират се след завиране засечете 20 минути, извадете и обърнете с капачката надолу.

Преди консумация подправете кьопоолуто с допълнително сол, олио и чесън на вкус.

Кьопоолуто в буркани е готово.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за домашен айвар, аджика или нашата лесна лютеница на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: