Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Заешко месо в буркани за зимата

Заешко месо в буркани за зимата

Заешко месо в буркани за зимата
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Супер идея за практични домакини - заешко месо в буркани за зимата, с чиято помощ ще готвите вкусни гозби вкусно и лесно"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 3 бр. зайци
  • черен пипер на зърна - 1 пакетче
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 вариант: Изкиснете заешкото месо за няколко часа, може да добавите малко оцет. Извадете месото и сложете в гаци, закачете ги хубаво да се отцедят.

След като са сухи осолете и подредете плътно в бурканите.

Отгоре пуснете по 4-5 зърна черен пипер, затворете с капачки и сложете да се варят за не по малко от 3 часа.

2 вариант: Измитото месо се слага в тенджера под налягане без капака след като заври се премахва пяната и после се слага сол.

Затваряте с капака и след като поври около 30 минути изваждате и слагате в буркани. Овкусявате с черен пипер и затваряте с капачки.

Варите около 1 час след завиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: