Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Предястие с гулия

Предястие с гулия

Предястие с гулия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
30/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Чудесно есенно предястие - опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 80 г
  • кисело мляко - 3 с.л. гъсто
  • гулия - 2 бр. грудки
  • морков - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок
  • маслини - украса
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът и гулията се измиват, обелват и настъргват на ренде в купичка, като се разбъркват, за да се смесят.

Добавя се натрошено сиренето и киселото мляко, разбърква се и овкусяваме с щипка сол, зехтин, лимонов сок, пресована скилидка чесън и нарязан ситно магданоз.

Трябва да се получи гъста смес, ако е по-рядко, добавете още натрошено сирене.

С лъжица се оформят три големи топки в средата на чиния, отгоре на всяка топка се поставя по една маслинка и охладено се поднася!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: