Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа от гулия

Крем супа от гулия

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Крем супа от гулия
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Не може, а задължително трябва да я гарнирате с крутони - само така ще се насладите истински на тази вкусна крем супа от гулия"

Необходими Продукти

  • гулия - 1 кг почистена
  • лук - 2 средни глави
  • моркови - 1 среден
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме цялата гулия, не я беля, само я почиствам от наранявания, тъмни оцветявания, и ако има загнило.

Хубаво я измивам под течаща вода, като я търкам с четка за зъби, за да изпадне калта. Ако тази идея не ви допада, спокойно може да я обелите, но това е доста трудоемко.

Нарязваме гулията на не много големи парчета и я отделяме настрана.

Нагорещяваме зехтина и прибавяме ситно нарязания лук, задушаваме за около минута, добавяме настъргания морков и продължаваме да бъркаме.

Почистваме скилидките чесън и ги нарязваме на колелца, прибавяме и тях в тенджерата. Изчакваме да се усети ароматът на чесъна и добавяме и гулията, разбъркваме.

Заливаме с горещ бульон или вода, колкото да покрие един пръст над гулията. Варим под капак на не много силен огън за около 40-45 минути (колкото да омекне гулията).

Овкусяваме със солта и черния пипер, варим още минута- две и спираме котлона. Пасираме получената супа. Може да я гарнираме с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: