Начин на приготвяне
Използваме цялата гулия, не я беля, само я почиствам от наранявания, тъмни оцветявания, и ако има загнило.
Хубаво я измивам под течаща вода, като я търкам с четка за зъби, за да изпадне калта. Ако тази идея не ви допада, спокойно може да я обелите, но това е доста трудоемко.
Нарязваме гулията на не много големи парчета и я отделяме настрана.
Нагорещяваме зехтина и прибавяме ситно нарязания лук, задушаваме за около минута, добавяме настъргания морков и продължаваме да бъркаме.
Почистваме скилидките чесън и ги нарязваме на колелца, прибавяме и тях в тенджерата. Изчакваме да се усети ароматът на чесъна и добавяме и гулията, разбъркваме.
Заливаме с горещ бульон или вода, колкото да покрие един пръст над гулията. Варим под капак на не много силен огън за около 40-45 минути (колкото да омекне гулията).
Овкусяваме със солта и черния пипер, варим още минута- две и спираме котлона. Пасираме получената супа. Може да я гарнираме с крутони.