Приспани гъби

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Приспани гъби2 / 2
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Ефектно предястие, което може да поднесете по всякакъв повод"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • лук - 1 глава
  • крема сирене - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сусам
  • сол
  • зехтин
  • риган
  • мащерка
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се разрязва на 8 еднакви по големина парчета. На 4 от тях в средата се изрязва правоъгълник. Всички парчета намазвате с разбито яйце. Парчетата с отрязаната част слагате върху другите. Посолявате и поръсвате със черен пипер и сусам и изпичате на 160 градуса за 15- 20 минути.

Нарязвате лука на кубчета. Задушавате го в зехтина, докато омекне. Добавяте нарязаните гъби. Овкусявате със сол черен пипер, розмарин и мащерка (или подправки по собствен вкус) и накрая добавяте крема сиренето.

Големите парчета бутер тесто се пълнят с гъбите и отгоре се захлупват с изрязаните и също изпечени парчета. Сервира се горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: