Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Бутер канелено руло с ябълки

Бутер канелено руло с ябълки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Бутер канелено руло с ябълки
Снимка: marcheva14
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Докато фурната загрее, пригответе ароматната плънка - защото сме сигурни, че и вие нямате търпение да опитате това бутер канелено руло с ябълки"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • ябълки - 3 бр. средно големи
  • канела - 2 ч.л.
  • кафява захар - 100 г, разделена на 2 х 50 г
  • орехи - 2 шепи
  • стафиди - 2 шепи
  • лимони - настъргана кора от 1
  • белтъци - за намазване на рулото
  • кафява захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 200 градуса;

Плоска тава, покрита с хартия за печене.

Предварително размразеното бутертесто се отваря. Разточва се леко по дължина.

В купа се смесва половината захар и канелата. Поръсва се изцяло тестото. От страни с остър нож се разрязват ленти, които последствие ще се сплетат върху плънката от ябълки.

Ябълките се почистват от кората и се настъргват през ренде Мандолина. Получава се една голяма купа фино нарязани ябълки.

Към тях се добавят стафидите, настъргана кора от 1 лимон и смачкани орехи на ръка. Нарочно не ги смилам, защото искам да се усещат приятно по цели ядки.

Точно по средата, където не е разрязано тестото, а е цяло парче, се изсипва цялото количество тънко нарязани филийки ябълките със стафидите, орехите, лимоновата кора. Разпределят се.

Посипват се с останалата част от захарта. Ако се прецени, че не е достатъчна, се добавя още малко захар.

Лентите се сплитат, оформя се рулото. Бутер рулото се намазва с белтък.

Канеленото руло се посипва се с кафява захар.

Пече в загрята на 200 градуса фурна до хубав златист цвят.

Готовото бутер канелено руло с ябълки се охлажда напълно и се поръсва с малко пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: