Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Захаросани бутерки с ябълки и канела

Захаросани бутерки с ябълки и канела

Захаросани бутерки с ябълки и канела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Докато сварите кафето и бутерките се изпекли, даже няма да имате време да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • ябълки - 4 бр.
  • орехи - 1 к.ч. натрошени
  • захар - 200 г.
  • канела - 1 ч.л.
  • белтък - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на малки кубчета. Сложете ги в съд на котлона и прибавете половината захар. Задушете ги, докато омекнат. Охладете и прибавете орехите и канелата.

Разстелете бутертестото и го нарежете на 4 ленти. Разпределете плънката и завийте на руло. Нарежете на малки рула. Намажете всяко рулце с разбит белтък и потопете в захар.

Подредете рулата в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: