Малки кексчета с тиква цигулка

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866537988
01/11/2016
"Кексчетата стават най-вкусни, когато към тях се прибави и малко сварена тиква "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 703
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме добре обелената тиква. Отцеждаме и намачкваме хубаво с вилица. Разбиваме яйцето и наливаме към него разтопено краве масло, като продължаваме разбъркването.

Прибавяме последователно захарта, киселото мляко, ванилията, бакпулвера и няколко капки есенция ром. Разбъркваме добре и смесваме с пюрираната сварена тиква.

Лъжица по лъжица прибавяме и брашното, колкото е необходимо, да получим кейково тесто. Формички за кейкчета намазваме с краве масло и сипваме тестото в тях.

Слагаме кейкчетата да се пекат в загрята на 180 градуса фурна и проверяваме с клечка кога са готови. Изпечените кейкчета поръсваме с пудра захар или с ванилова захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар